25 januari 2022

Volstaat een reguliere pc niet voor je werkzaamheden? Overweeg een workstation

Voor bijna alle beroepen heb je tegenwoordig wel een computer nodig voor op z’n minst een gedeelte van de uit te voeren werkzaamheden. Hierbij geldt dat de meeste professionals meer dan prima uit de voeten kunnen met een reguliere desktop of laptop van gemiddelde kwaliteit. Echter zijn er ook professionals die daar bij lange niet voldoende aan hebben. Zij hebben dus eigenlijk een computer nodig die qua hardware en/of software duidelijk bovengemiddeld is. Computerwinkels zien vooral dat beeldbewerkers, ontwerpers en data-analisten liever met een workstation pc werken dan met een reguliere pc. Waar de verschillen ‘m precies in kunnen zitten valt te lezen in de volgende alinea.

 

workstation pc

Waarin verschilt een workstation van een ‘normale’ pc?

Tussen workstations en reguliere computers zijn vaak de volgende verschillen te ontdekken:

  • Een workstation pc functioneert doorgaans beduidend sneller. Dit kan komen doordat een workstation is uitgerust met meerdere cores. Ook het werkgeheugen van een workstation is dikwijls beter (minstens 8GB RAM, maar bij voorkeur toch zeker 16GB RAM). Bovendien is er sprake van een uitstekende processor, van minimaal de kwaliteit van een Intel Core i7 processor.
  • Workstations zijn meestal voorzien van een uitstekende (gecertificeerde) grafische kaart. Mede daardoor zijn de beelden beter en scherper dan die van een reguliere computer.
  • Met een workstation werkt men over het algemeen met twee schermen, en soms zelfs ook wel met drie. 
  • Het besturingsprogramma van een workstation is minimaal Windows 10 Pro.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *