25 januari 2022

De voordelen van een laserprinter boven een inkjetprinter

Bij het kiezen van de kantoorapparatuur voor een bedrijfspand moet je de snelste en meest efficiënte printer kiezen. Om jou te helpen de juiste beslissing te nemen bij het kiezen van een printer, hebben we een korte handleiding gemaakt over de voordelen van het kiezen van een laserprinter in plaats van een inkjetprinter.

Laserprinters zijn snel en efficiënt

In vergelijking met traditionele inkjetprinters zijn laserprinters veel sneller en efficiënter. Een laserprinter drukt meer pagina’s af dan een inkjetprinter in een snellere tijd. Als een kantoor regelmatig grote hoeveelheden pagina’s moet afdrukken, is een laserprinter waarschijnlijk de beste keuze. De beste all-in-one printers vind je hier.

Laserprinters zijn kosteneffectief

Naast het sneller draaien van pagina’s dan inkjetprinters, zijn laserprinters ook kosteneffectiever. Inktcartridges kunnen duur zijn en na verloop van tijd zullen de kosten van een laserprinter opwegen tegen de constante kosten van deze cartridges. Laserprinters en toners zijn op korte termijn duurder, maar zullen in de loop van de tijd veel kosteneffectiever worden.

voordelen van een laserprinter

Een laserprinter produceert afdrukken van betere kwaliteit

De kwaliteit van laserprinters is veel hoger dan die van traditionele inkjetprinters. Vooral voor monochrome tekst kan de scherpe kwaliteit van een laserprinter gewoon niet worden geëvenaard door de kwaliteit van een inkjetprinter. Benieuwd naar de Printvoordeelshop.nl kortingscodes?

Deze printers zijn stiller dan inkjetprinters

Wanneer je in een drukke kantooromgeving werkt, is er weinig erger dan vast te zitten naast een luidruchtige printer wanneer je probeert te praten met klanten aan de telefoon. Laserprinters werken veel stiller dan inkjetprinters, waardoor ze meer geschikt zijn voor drukke kantoren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *